Volledig scherm
Handtekeningen verzamelen. © Foto Ruud Voest

Spelerspresentatie en handtekeningen scoren tijdens open dag FC Utrecht (tussen de buien door)

Veel applaus en volop selfies, met nieuwkomers als Václav Cerný, Adrián Dalmau, Justin Lonwijk, Adam Maher en natuurlijk trainer John van den Brom. Wie zijn de nieuwe helden van jonge Utrecht-supporters op de open dag van FC Utrecht? 

Volledig scherm
Erhan (8) met Willem Jansen. © Foto Ruud Voest

Erhan Cesur en Willem Janssen

Het is dringen in de kinderhoek van het parkeerterrein waar Willem Janssen handtekeningen uitdeelt en op de foto gaat met fans. Na een korte zoektocht heeft ook Erhan zijn eigen favoriet gevonden en sluit hij achterin de rij aan. Voor hem is er geen enkele twijfel: hij wil met Willem op de foto. Waarom? ,,Omdat hij de aanvoerder is”, zegt de 8-jarige fan zonder na te denken en met een toon die verraadt dat hij het maar een rare vraag vindt. Zijn keuze is toch hartstikke logisch? Zelf voetbalt hij in de onder 10-1 van Unitas in Gorinchem en daar heeft hij zich al in de kijker gespeeld bij profclubs, weet de vader van de bescheiden voetballer die eigenlijk op iedere positie in het veld wel uit de voeten kan. ,,Ja, ik wil later zelf ook bij Utrecht spelen”, laat hij weten voordat zijn wachten op een foto met zijn grote voorbeeld wordt beloond.

Volledig scherm
Demi (9) met speler Václav Cerný. © Foto Ruud Voest

Demi van der Wilt en Václav Cerný

Stapvoets slinkt de rij voor de fanshop, waar iedereen vandaag wel iets lijkt te willen kopen. Vlak na de spelerspresentatie in het stadion staan hier bovendien verschillende spelers handtekeningen uit te delen en dat betekent dat het vol is in de winkel. Václav Cerný kijkt nog wat onwennig om zich heen in zijn nieuwe voetbalomgeving maar gaat met een gulle lach op de foto met alle fans. Demi van der Wilt maakt met haar rode bal jacht op alle handtekeningen van de spelers vandaag. ,,Omdat dat hier kan.” Ze is dan ook blij dat de jonge buitenspeler die van Ajax is overgekomen even de tijd voor haar neemt en zijn beste glimlach tevoorschijn tovert. ,,Zelf speel ik bij SV Houten, als keepster of op het middenveld”, laat de 9-jarige weten voordat haar handtekeningenjacht weer verder gaat.

Volledig scherm
Roy en Iris met Urby Emmanuelson. © Foto Ruud Voest

Roy en Iris van Veenendaal met Urby Emanuelson

Of ze familie zijn van Sari van Veenendaal, de Oranje-keepster uit Nieuwegein die precies vandaag een toptransfer gemaakt heeft naar de Spaanse landskampioen Atlético Madrid? ,,Niet dat we weten”, glimlacht moeder. ,,Maar ik keep ook weleens”, haast Iris zich te zeggen. Dat doet ze komend seizoen bij meisjes 015 van v.v. Brederodes in haar woonplaats Vianen, waar broer Roy meestal rechtsback is in de O-11. Stralend gaan ze samen op de foto met Urby Emanuelson, de middenvelder die al een lange carrière achter de rug heeft en bij de FC is gebleven. Gewillig zet Emanuelson zijn handtekening groot op shirts van zijn club die onder zijn neus geduwd worden, om even later samen met Iris en Roy te poseren terwijl hun moeder trots een foto maakt. Missie geslaagd.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht