De spitsstrook langs de A27 is de meest rechter rijstrook waar hier vrachtwagens rijden. Een vluchtstrook ontbreekt.
Volledig scherm
De spitsstrook langs de A27 is de meest rechter rijstrook waar hier vrachtwagens rijden. Een vluchtstrook ontbreekt. © William Hoogteyling

Spitsstrook A27 weer open na mistige ochtend

updateDe spitsstrook op de A27 tussen Hagestein en Nieuwegein is weer open na een mistige ochtend. Voor de eerste keer deze herfst besloot Rijkswaterstaat deze maatregel tijdelijk te nemen vanwege de veiligheid. 

Langs de spitsstrook ontbreekt onder meer op de Hagesteinsebrug over de Lek een vluchtstrook. Daarom houdt Rijkswaterstaat via camera’s de verkeerssituatie in de gaten. Door de mist boden die onvoldoende zicht op de weg in de verkeerscentrale. Dan is bijvoorbeeld een auto met pech niet te zien en kunnen niet direct maatregelen genomen worden zoals het sturen van een weginspecteur en het afsluiten van de rijstrook. Uit voorzorg was daarom de spitsstrook dicht.

De spitsstrook werd tien jaar geleden aangelegd als tijdelijke maatregel om het verkeer meer ruimte te geven en files tegen te gaan. Rijkswaterstaat bereidt een permanente verbreding van de weg voor. Die moet in 2022 beginnen en over tien jaar klaar zijn.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht