Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was bij de officiële opening van de intra-operatieve MRI operatiekamer in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ).
Volledig scherm
Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was bij de officiële opening van de intra-operatieve MRI operatiekamer in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). © UMC Utrecht

Splinternieuwe operatiekamer voor kinderen met een hersentumor in Wilhelmina Kinderziekenhuis

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis is de eerste intra-operatieve mri operatiekamer van Nederland in gebruik genomen. In deze operatiekamer, die in samenwerking met UMC Utrecht en het Prinses Máxima Centrum tot stand is gekomen, kunnen kinderen met een hersentumor beter geholpen worden. Maarten Lequin, kinderradioloog in het Wilhelmina Ziekenhuis legt uit hoe.

  1. Tess (1) heeft zeer zeldzame nierziekte: ‘Het was huilen, want wat zou ons te wachten staan?’
    PREMIUM

    Tess (1) heeft zeer zeldzame nierziekte: ‘Het was huilen, want wat zou ons te wachten staan?’

    ,,Wat hebben jullie met nierziekten?” Deze ogenschijnlijk onschuldige vraag van een arts is voor jonge ouders Marije (29) en Ingmar (32) Malestein uit Bunschoten het begin van een achtbaan die nog altijd niet gestopt is. Ze blijken beiden drager van een gen, dat bij hun nu éénjarige dochtertje Tess voor een zeer zeldzame nierziekte zorgt. ,,Wat voor toekomst kunnen we verwachten?”

In samenwerking met indebuurt Utrecht