Volledig scherm
PREMIUM
Wijkbewoners Dagmar, Cathy en Marjet op de hoek Socrateslaan/Erasmuslaan aan de achterkant van het op te splitsen perceel. Ze zien het herverkavelen van huispercelen in het Lyceumkwartier niet zitten. ‘Het zal het karakter van de wijk aantasten’. © Mel Boas

Splitsing percelen in Zeister villawijk splijt ook de bevolking

Mogen woningeigenaren in de karakteristieke Zeister villawijk Lyceumkwartier hun vaak ruime perceel bij verkoop opsplitsen of niet? De meningen daarover zijn verdeeld in de wijk. Tegenstanders snappen het wel dat de verkoop van een huis zo meer oplevert omdat het afgesplitste deel als bouwgrond kan worden verkocht. Maar het komt het groene karakter van de wijk niet ten goede.

Voor- en tegenstanders van het opsplitsen van een perceel op de hoek Socrateslaan/Verlengde Slotlaan in Zeist treffen elkaar dinsdag tijdens een speciale hoorzitting, georganiseerd door de gemeente Zeist. De hoorzitting op het gemeentehuis is de start van een gemeentelijk proces waarbij de raad uiteindelijk in juni een beslissing moet gaan nemen of de eigenaar het perceel mag opdelen of niet.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht