Volledig scherm
Spelbeeld uit een eerdere wedstrijd van DWSV. © Marnix Schmidt

Sprankje hoop voor geschorste voetbalclubs SVA Papendorp en DWSV

Voor de Utrechtse voetbalclubs DWSV en SVA Papendorp, die wegens aanhoudende geweldsincidenten door de KNVB uit de competitie zijn gehaald, gloort nog een sprankje hoop. Als de tuchtcommissie de clubs niet schuldig acht aan de recent voorgevallen incidenten, dan kunnen DWSV en Papendorp nog in beroep gaan tegen het voornemen van de KNVB om de clubs te royeren. 

Dat zegt een woordvoerder van de voetbalbond.

Acht de tuchtcommissie DWSV en Papendorp wel schuldig aan de laatst voorgevallen incidenten, dan valt het doek definitief voor de clubs. De tuchtcommissie komt naar verwachting binnen vier tot zes weken bijeen om de zaak te behandelen en uitspraak te doen. Tot die tijd zijn alle wedstrijden van alle elftallen van DWSV en Papendorp opgeschort, meldt de KNVB.

De KNVB besloot na jarenlange dossieropbouw van incidenten bij de twee clubs, om DWSV en Papendorp uit de competitie te halen. Aanleiding waren twee voorvallen afgelopen weekeinde. Bij het eerste elftal van DWSV voelde een scheidsrechter zich bedreigd door spelers en een toeschouwer, waarna hij rende voor zijn leven en de politie liet waarschuwen. Bij het tweede elftal van Papendorp liep het uit de hand in een wedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht 1911.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht