De Stadsbaantunnel is in maart twee weken dicht.
Volledig scherm
De Stadsbaantunnel is in maart twee weken dicht. © Freke Remmers

Stadsbaantunnel vanaf vandaag twee weken dicht voor onderzoek brandveiligheid

De Stadsbaantunnel in Utrecht is vanaf vandaag voor twee weken dicht. De gemeente laat brandproeven in de tunnel uitvoeren om de hittebestendigheid van het beton te testen.

Tussen zaterdag 16 maart (08.00 uur) en zondag 31 maart (18.00 uur) moet het verkeer omrijden.

In december meldde het gemeentebestuur dat het beton in de Stadsbaantunnel in Leidsche Rijn (die parallel loopt aan de A2-tunnel) bij een extreme brand mogelijk niet hittebestendig genoeg is. 

Oven

Er wordt daarom op meerdere plekken in de tunnel een test uitgevoerd. Een speciale oven wordt tegen het beton gezet en gekeken wordt bij welke temperatuur het beton van de fundering spat, zo schrijven burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Dat er op meerdere plekken getest wordt is nodig, omdat er tijdens meerdere bouwperiodes is gewerkt en er sprake is van verschillende types funderingen.

Omdat de tunnel toch dicht is tijdens de brandproeven worden meteen enkele onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, bijvoorbeeld aan de (digitale) beveiligingsinstallatie en aan het asfalt.

Omleiding

Het verkeer wordt met behulp van borden omgeleid. Omdat de verkeersstromen tijdelijk anders lopen worden gedurende de twee weken bij de nabijgelegen basisschool tussen 08.00 en 09.00 uur en 14.00 en 15.00 uur verkeersregelaars ingezet.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht