Volledig scherm
Het Stadsstrand in Veenendaal werd geopend met de inmiddels traditionele barbecue. Die moest je wel zelf meenemen. © Foto Raphael Drent

Stadsstrand Veenendaal geopend met barbecue

Honderden Veenendalers genoten zaterdagavond van het zachte voorjaarsweer op het net geopende Stadsstrand aan het Thoomesplein in Veenendaal. Landjepik heet het initiatief van het Stadslab Veenendaal. 

Want het is juist de bedoeling dat elke bezoeker van het Stadsstrand zijn eigen stukje land in pikt om er te barbecueën, lekker in het zonnetje te liggen, te chillen met vrienden of een boek te lezen. Daar werd gisteravond tijdens het traditionele Landjepicknick, het openingsfeest, al gretig gebruik van gemaakt.

Vandaag staan een prinsessendag en een kleedjesmarkt op de agenda. Stadslab wil met het jaarlijkse initiatief niet alleen Veenendalers naar buiten krijgen maar hen ook met elkaar verbinden.

Op zaterdag 17 juni kan er zelfs worden getrouwd op het Stadsstrand dat dit jaar het derde seizoen in gaat. Voor het zomerseizoen staat er nog een midsummernightsparty op het programma, een workshop zandkastelen bouwen en yoga op het strand. Het stadsstrand wordt in september afgesloten met een evenement waar Veenendaalse restaurants hun kunnen tonen op culinair gebied.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht