Volledig scherm
Het hoofdkantoor van ProRail in Utrecht. © Jette Pellemans

Staken? Bij ProRail moeten de kinderen vrijdag ‘gewoon’ naar school

Terwijl een deel van Nederland vrijdag platligt door de onderwijsstaking, draait spoorbeheerder ProRail gewoon door. De kinderen van het personeel krijgen die dag ‘gewoon’ les op het hoofdkantoor in Utrecht.

Wat te doen met de kinderen tijdens een onderwijsstaking? Veel ouders zullen vrijdag noodgedwongen een dagje vrij nemen. Dat betekent dat veel werkplekken leeg blijven. Op het hoofdkantoor van ProRail in Utrecht hebben ze daar iets op bedacht.

Zo’n 200 kinderen van bij ProRail werkende ouders krijgen die dag op het kantoor een ochtendje les over het spoor. De kinderen leren die ochtend onder meer over de apparatuur om ontspoorde treinen weer op het spoor te krijgen, over de wagens met blauw zwaailicht, over dieren op en rond het spoor, het monumentale hoofdkantoor en ‘aardrijkskunde en spoor’.

Het idee is van het 8-jarige kind van een medewerker van ProRail, zo laat een woordvoerder weten. ,,Binnen een dag waren al honderd kinderen aangemeld. Inmiddels zitten we helemaal vol. We kregen zelfs verzoeken van medewerkers van andere bedrijven. Helaas past het niet meer.”

De kinderen krijgen volgens de woordvoerder vrijdag ‘voldoende’ begeleiding. ,,Er zijn veel vrijwilligers die een handje helpen, ook een aantal ouders loopt mee.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht