Volledig scherm
Ook de sneltram rijdt donderdag niet of minder. © AD

Staking treft donderdag bussen én sneltram, ernstige verstoringen verwacht

Busvervoerders U-OV en Syntus zeggen te balen van de aangekondigde staking van buschauffeurs donderdag. De vervoerders zeggen dat reizigers rekening moeten houden met ernstige verstoringen en dat zij op zoek moeten naar alternatieven.

Wat de gevolgen van de aangekondigde staking precies zullen zijn in de stad Utrecht en in de regio Utrecht is nog niet helemaal duidelijk. ,,Dat heeft namelijk te maken met de stakingsbereidheid van de chauffeurs,” zegt woordvoerder Arjan van Dijk van U-OV. ,,We weten niet of er ook chauffeurs zijn die van plan zijn gewoon te rijden. Daar komen we echt donderdagochtend pas achter. Dan weten we ook welke buslijnen eventueel wel kunnen rijden.” U-OV benadrukt dat de aangekondigde staking ook geldt voor het tramverkeer.

Vervelend

Vervoerder Syntus rijdt in de regio Utrecht en zegt ook nog niet te weten wat de precieze gevolgen zullen zijn. ,,Er zijn verschillende scenario’s mogelijk, maar het is verstandig op zoek te gaan naar een alternatieve manier om op de plaats van bestemming te komen. Het busvervoer rijdt niet of het is ernstig verstoord. We kunnen helaas niet garanderen dat het ons lukt je op de juiste plaats van bestemming te krijgen,” aldus Hanneke Ruiter van Syntus. ,,Het is heel vervelend voor de reiziger.”

Volgens Ruiter was de staking niet nodig geweest. ,,De werkgevers hadden nog geen eindbod gedaan aan de vakbonden en bovendien was de deadline nog niet verlopen. Jammer dat de vakbonden niet meer in gesprek willen. Wij zien de mogelijkheden nog wel.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht