Volledig scherm
Rond stadion Galgenwaard ging het gisteravond mis. © ANP Sport

Stenen gegooid na wedstrijd FC Utrecht-ADO, vier agenten gewond

Vier agenten zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een confrontatie met supporters rond de wedstrijd tussen FC Utrecht en ADO Den Haag. Twee agenten te paard en twee agenten op straat werden geraakt door rondvliegend materiaal.

De ongeregeldheden ontstonden na de door ADO met 4-0 verloren wedstrijd, nadat in het stadion de stemming al vijandig was. Toen supporters stadion Galgenwaard verlieten en op weg waren richting bussen en huis, ontstond de confrontatie met agenten. Onduidelijk is welke groep met stenen gooide buiten het stadion. 

,,De voetbaleenheid die onze supporters begeleidde heeft geen incidenten meegemaakt toen ADO-supporters vanuit het stadion naar de bussen liepen”, stelt een woordvoerder van ADO Den Haag.

Charges

Extra politie werd ingezet, om de situatie onder controle te krijgen. Dat lukte uiteindelijk maar niet zonder slag of stoot. Charges zijn uitgevoerd om de openbare orde te herstellen. Volgens de politie werd met allerlei materiaal gegooid naar de agenten, die met tientallen actief waren rond het stadion.

Rond de ongeregeldheden zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek naar de gebeurtenissen na de wedstrijd in Utrecht.

Geweld

Op YouTube circuleren filmpjes van de gespannen sfeer rond en na de wedstrijd. Het is niet voor het eerst dat de wedstrijd tussen de twee clubs ontaardt in geweld. Ook in april 2018 ging het mis, in de Utrechtse wijk Ondiep. Die confrontatie tussen supporters tussen Utrecht en Feyenoord leverde toen negen aanhoudingen op. Hierbij werden supporters van ADO die zich wilden mengen op de A12 nog tegengehouden. Enkele betrokkenen kregen een werkstraf opgelegd. Ook in de jaren daarvoor ging het al eens mis tussen aanhangers van beide clubs.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht