Volledig scherm
Chef-kok André van Doorn vertrekt per 1 juli bij restaurant Kasteel Heemstede in Houten. © RKH

Sterrenchef André van Doorn verkoopt Kasteel Heemstede in Houten

André van Doorn (62) vertrekt per 1 juli bij restaurant Kasteel Heemstede in Houten. Ondernemer Frans den Boer neemt de zaak over, Ollie Schuiling wordt de nieuwe chef-kok.

Nadat het in 1987 uitgebrande Kasteel Heemstede in 2002 letterlijk uit zijn as herrees, bouwde Van Doorn gedurende zeventien jaar in het souterrain aan het restaurant. Dat kreeg al snel, en heeft nog altijd, een Michelinster.

Volgens Van Doorn was hij net vorig jaar begonnen zich te oriënteren op zijn toekomst toen hij daarover in gesprek raakte met Frans den Boer, een van de vaste gasten van Kasteel Heemstede. ,,Eerst wilde ik van hem weten hoe je dat nu doet, het overdragen van een zaak. Gaandeweg toonde hij zelf interesse. En toen ging het snel. Het restaurant komt in handen van iemand die supergemotiveerd is.”

(tekst loopt door onder foto)

Volledig scherm
Restaurant Kasteel Heemstede. © William Hoogteyling

Vol vertrouwen

Ook de keuken draagt Van Doorn vol vertrouwen over aan Ollie Schuiling (31) die nu nog de scepter zwaait in het driesterrenrestaurant Schloss Schauenstein in Oost-Zwitserland. De bedoeling is dat de nieuwe eigenaar en chef het restaurant de tweede helft van dit jaar zelf gaan meemaken, waarna het in januari een maand dicht gaat voor een restyling.

Zelf blijft Van Doorn beschikbaar voor advies en denkt hij culinair actief te blijven met demonstraties en kookworkshops. Hij is dan niet meer direct betrokken bij het restaurant. ,,Dat afscheid is wel een dingetje, maar ik denk dat ik daar wel mee om kan gaan.” 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht