Overdag met 130 kilometer per uur van Utrecht naar Amsterdam rijden: na de zomer mag het.
Volledig scherm
Overdag met 130 kilometer per uur van Utrecht naar Amsterdam rijden: na de zomer mag het. © anp

Stichtse Vecht boos over snelheidsverhoging op A2 tussen Utrecht en Amsterdam

Stichtse Vecht legt zich niet meer bij de snelheidsverhoging naar 130 kilometer per uur op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam.

Na de zomer verhoogt Rijkswaterstaat de snelheidslimiet overdag van 100 naar 130.  Deze weken vinden er werkzaamheden plaats om de snelheidsverhoging mogelijk te maken. Zo wordt er een dubbele laag geluidreducerend asfalt aangebracht, waardoor het geluid binnen de wettelijke normen blijft.

Stichtse Vecht baseert zich op oude beloften bij de verbreding van de snelweg en wil de snelheid op 100 kilometer per uur houden. Harder rijden heeft negatieve gevolgen voor de luchtkwaliteit, tast natuurgebieden aan en staat haaks op de klimaatdoelstellingen, vindt de gemeente. Stichtse Vecht heeft nu de provincie Utrecht gevraagd zich te verzetten tegen het voornemen van Rijkswaterstaat.

De vorige minister van infrastructuur, Melanie Schultz van Haegen, verhoogde de maximumsnelheid vier jaar geleden al in etappes in de avond en nacht tot het landelijk maximum van 130 kilometer per uur. Stichtse Vecht procedeerde destijds samen met buurgemeente De Ronde Venen tot aan de Raad van State, maar kreeg geen gelijk.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht