Volledig scherm
Organisator Melissa Naber gewapend met spuitbus om het sjabloon van een aap in te kleuren © Foto Ruud Voest

‘Stiekem’ graffiti spuiten in het fietsenhok in Groenekan

Kinderen van kinderopvang De Bilt hebben gistermiddag ‘stiekem’ graffiti gespoten in het fietsenhok van basisschool de Nijepoort in Groenekan. Gewapend met grote verfbussen spoten ze ‘BSO Nijepoort’ op houten platen.

Vanmiddag was de vierde en laatste bijeenkomst van de workshop graffiti. ,,Bij deze cursus gaat het er vooral om dat kinderen hun creativiteit kwijt kunnen, dat ze samenwerken en natuurlijk dat het stoer is om te doen'', vertelt organisator Milissa Naber.’’

Maar eerst kregen de kinderen een uitgebreide veiligheidsinstructie. ,,Wie hebben er allemaal oude kleren aan?’’ En dan rennen ze in koor naar buiten. 

Naber: ,,Dit is waar we al vier bijeenkomsten naar toe werken. Nu mogen ze echt aan de slag met de spuitbussen.’’

Cursus

Volledig scherm
Kinderen van kinderopvang de Bilt krijgen een graffiti workshop © Foto Ruud Voest

Melissa Naber (33) is 3 jaar geleden begonnen met haar bedrijf I am selfmade. Ze werkt met name voor basisscholen en kinderopvangen. De cursus graffiti is onderdeel van The Social Jam, een project waar kinderen kunnen leren over hiphop. 

Tijdens de workshop leren de kinderen over de achtergrond van graffiti. Leren ze dat het illegaal is om graffiti te spuiten en mogen ze zelf schuilnamen bedenken om niet gevonden te worden door de politie. 

YOLO

Zo bedacht Yvonne om haar naam om te draaien en gebruiken er kinderen de ‘tags’ LOL en YOLO. Ook worden er sjablonen gemaakt die met de verfbussen ingekleurd kunnen worden.

Zo heeft Ewan een sjabloon gemaakt van een voetbal en Femke heeft de letters van haar aquagym vereniging uitgeknipt. Maar vooral het sjabloon van de drol en de aap zijn erg populair.

Edward Drenth, van kinderopvang de Bilt, noemt het een groot succes. ,,Dit is echt voor herhaling vatbaar. Vandaag is natuurlijk de lerarenstaking waardoor de kinderen een dagje vrij zijn. Vaak gaan kinderen dan een dagje naar opa of oma of iets anders leuks doen. Nu zijn er kinderen speciaal teruggekomen omdat ze zo graag wilde meedoen.’’

Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht