In Bunnik waaiden er platen van het dak van een tankstation.
Volledig scherm
In Bunnik waaiden er platen van het dak van een tankstation. © Caspar Huurdeman

Storm Dennis zorgt voor omgevallen bomen en platen waaien van tankstation

UpdateOp diverse plaatsen in de regio Utrecht ondervinden mensen vandaag overlast van storm Dennis die over het land gaat. De meldingen die de brandweer binnenkrijgt gaan voornamelijk over loshangende takken. Vooralsnog zijn er geen grote incidenten geweest.

Aan de Amsterdamsestraatweg bij Bunnik waaiden de gevelplaten van een tankstation. De Bunnikse brandweer zette het gebied af. 

Vanochtend viel er een boom door de geluidswal op de A12 bij Bunnik. De boom is weggehaald en de weg is weer vrijgegeven. In Veenendaal viel er een grote boom over een fietspad. Dit gebeurde aan de Grote Beer. De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker het loszittende deel van de boom verwijderd. 

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) spreekt van een rustige dag. ,,We hebben vijf meldingen van stormschade binnengekregen. Het valt dus best mee vandaag. Maar wij staan paraat, je weet niet wat de dag nog gaat brengen”, zegt een woordvoerder van de VRU.

Dierenpark Amersfoort werd vanmiddag uit voorzorg gesloten. Het aanwezige publiek werd rond 13.00 uur gevraagd zich naar de uitgang te begeven. 

Het fietspad aan de Grote Beer in Veenendaal is na het opruimen van de boom weer vrijgegeven.
Volledig scherm
Het fietspad aan de Grote Beer in Veenendaal is na het opruimen van de boom weer vrijgegeven. © AS Media

Iedereen die vandaag de deur uit wil moet rekening houden met zware windstoten. Hoewel Dennis minder zwaar zal zijn dan storm Ciara, die vorige week over het land trok, heeft het KNMI wel code geel afgekondigd. Mensen wordt bovendien aangeraden hun plannen voor de dag aan te passen. De zwaarste windstoten worden aan de kust verwacht, maar ook in het binnenland moeten mensen rekening houden met rukwinden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht