Burgemeester Sharon Dijksma deelt iftarmaaltijden uit aan bewoners van Kanaleneiland. Links, met andere op hun beurt wachtende bewoners, mede-bedenker van de uitdeelactie Karim Ennahachi.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Sharon Dijksma deelt iftarmaaltijden uit aan bewoners van Kanaleneiland. Links, met andere op hun beurt wachtende bewoners, mede-bedenker van de uitdeelactie Karim Ennahachi. © Angeliek de Jonge

Stormloop op gratis maaltijden in Kanaleneiland: ‘Het is schrijnend dat dit nodig is’

Kanaleneiland toont zich tijdens vastenmaand ramadan van haar meest barmhartige kant. Tientallen bewoners sloven zich dagelijks uit om medebewoners juist nu van een goede maaltijd te  voorzien. Dat daar grote behoefte aan is, zag burgemeester Sharon Dijksma vanavond met eigen ogen. ,,Ja, het is ook schrijnend.”

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Marlies maakte Albert Heijn-schoenen en die gingen viral
  Play

  Marlies maakte Albert Heijn-schoe­nen en die gingen viral

 2. Fietsrave raast door binnenstad Utrecht
  Play

  Fietsrave raast door binnenstad Utrecht

Utrecht