Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

Straatmuzikanten uit de hele wereld naar Wijk bij Duurstede

Uit alle windstreken komen deze zomer straatmuzikanten naar de binnenstad van Wijk bij Duurstede voor het Global Street Music Festival. Op zes locaties spelen zij op drie zondagmiddagen in de zomermaanden juni, juli en augustus.

Organisator Carolien Smit van café Ome Ko: „Het moet een zomer vol muziek worden in een swingende binnenstad. We halen muzikanten uit binnen- en buitenland naar Wijk. Ze spelen op zes terrassen. Net als de eerste keer dat straatmuzikanten op de terrassen speelden, wordt het vast een sfeervolle boel.”

The Buskin' Belters uit Roelofarendsveen spelen pop en folk uit de jaren zestig. Uit Harderwijk komt het Hound Dog Duo. Salvatore is een Italiaan die in Nederland woont. Andrew Laureth uit Brazilië en Aiden Martin uit Zuid-Afrika zorgen voor het internationale tintje.

Op zondag 24 juni is om 15.00 uur de aftrap. Op 15 juli en 19 augustus keren de muzikanten terug in Wijk. En wel op de volgende terrassen: Café Ome Ko in de Maleborduurstraat, De Engel, Naast de Poort en Florian op de Markt, Koffiehuis Thuys op Kloosterleuterplein, Café 't Hoff bij de Mazijk en Cochina Pépé's in de Peperstraat.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht