Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Straatroof Culemborg, blijkt onderdeel van reeks overvallen

Culemborg heeft de afgelopen weken te maken gehad met een reeks straatroven. Dat heeft de politie bekendgemaakt in een oproep aan getuigen en mogelijk meer slachtoffers om zich te melden. 

Op 24 november werd een 23-jarige vrouw op de Bonkelaarweg in de bosjes geduwd en beroofd van haar telefoon en tas door twee mannen met bivakmutsen. Nu maakt de politie bekend dat op 10 november mensen op het Aagje Dekenpad en de Johanna Naberstraat zijn beroofd of dat in elk geval is geprobeerd. Op 3 december was het raak op de Theo Thijsselaan.

,,Het is heel beangstigend voor de slachtoffers, maar ook anderen kunnen zich er onveilig door voelen”, schrijft de politie op Facebook. 

De politie wil in verband met het onderzoek geen nadere bijzonderheden prijsgeven. De eerste drie incidenten vonden plaats in de nieuwbouwwijken van Culemborg West, de laatste helemaal aan de andere kant van de stad.

Van de straatroven zijn meerdere aangiftes gedaan, die de politie nu onderzoekt. Getuigen of mensen die meer weten van de straatroven worden verzocht om zich te melden, ook als zij dat liever anoniem doen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht