De straten van Maarn en Driebergen worden bestrooid met nat zout om smeltend asfalt te voorkomen (foto ter illustratie).
Volledig scherm
De straten van Maarn en Driebergen worden bestrooid met nat zout om smeltend asfalt te voorkomen (foto ter illustratie). © William Hoogteyling

Strooizout beschermt smeltende wegen Driebergen en Maarn

Wie vandaag een strooiwagen door de de straten van Driebergen en Maarn ziet rijden, zal raar opkijken. Toch is het geen foutje, de gemeente Utrechtse Heuvelrug zet namelijk strooizout in tegen plakkend asfalt.

Hartje zomer, tropische temperaturen en toch strooien. In Driebergen en Maarn is het nodig vanwege smeltend asfalt. Er zijn verschillende meldingen binnengekomen bij de gemeente over plakkend asfalt door de extreem hoge temperaturen.

Om dit tegen te gaan zet de gemeente vandaag strooiwagens in die nat zout strooien. Dat plakt aan de weg en zorgt ervoor dat het asfalt afkoelt. 

In Driebergen wordt op de Arnhemsebovenweg en de Langbroekerdijk gestrooid en in Maarn op de Briedélaan, Ted Visserweg, Wethouder Noordamweg en Arie Boomweg.  Als er op meer plekken smeltend asfalt wordt ontdekt, zal daar ook worden gestrooid. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht