Volledig scherm
Amsterdam, 5 augustus 2015 - The Student Hotel aan de Wibautstraat. Foto: Mats van Soolingen © Mats van Soolingen

Student Hotel is welkom in Utrecht

De gemeente Utrecht heeft geen probleem met de komst van Student Hotel naar de stad. Het concept met luxe , prijzige ingerichte kamers ‘voorziet in de behoefte van een groepstudenten die bewust kiest voor een bepaald voorzieningenniveau’.

Dat stelt het stadsbestuur na kritische vragen van eenmansfractie Student&Starter. Die zijn fel tegen de komst van The Student Hotel, omdat die de wettelijke huurbescherming van studenten zou omzeilen. Het bedrijf werkt met hotelcontracten, waarin een hogere huurprijs wordt gerekend dan het puntensysteem voor reguliere kamers. Driekwart van de kamers wordt verhuurd aan buitenlandse studenten. Er zijn ook ‘gewone’ hotelkamers.

,,Het studentenhotel geeft voor (internationale) studenten een tijdelijke huisvestingsoplossing’’, schrijft de gemeente. Utrecht wijst ook op het standpunt van Universiteit Utrecht, dat de komst van een studentenhotel past bij het versterken van de internationale positie. De komende jaren worden in Utrecht 4.000 kamers bij gebouwd. 

Media Markt

Student Hotel heeft al vestigingen in meerdere grote steden. Alleen Utrecht ontbreekt. Het bedrijf wil graag de vrijstaande ruimte in Hoog Catharijne boven Media Markt betrekken.

Of de gemeente aan deze specifieke plek meewerkt, is nog niet duidelijk. De gemeente gaat het plan toetsen aan het bestaande hotelbeleid en betrekt daarbij ook onder meer verkeerseffecten.   

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht