Volledig scherm
Café Filemon & Baucis aan het Janskerkhof. © AD

Studentendisco Filemon & Baucis na 17 jaar dicht

UpdateDe Utrechtse discotheek Filemon & Baucis gaat na zeventien jaar sluiten. Dat kondigt de club aan in een bericht op zijn facebookpagina.  

Morgen opent de discotheek na zeventien jaar voor de laatste keer zijn deuren. „We willen iedereen zeer bedanken voor de mooie jaren! Uiteraard maken we er de komende dagen nog een knalfeest van”, staat er in het bericht op Facebook. 

De club aan het Janskerkhof had het sinds de komst van TivoliVredenburg zwaarder dan voorheen en moest meer inspanningen leveren om studenten voor zich te winnen. „Ik vind TivoliVredenburg serieus een verrijking voor Utrecht, maar ze moeten de concurrentie wel op een eerlijke manier aangaan”, zei eigenaar Remco de Beus in een interview in 2016. De Beus was vandaag ‘wegens persoonlijke omstandigheden’ niet bereikbaar voor commentaar. Opvallend genoeg staan er op de website en posters van de club nog wel events aangekondigd voor de komende maanden.

Echtgenote

Met de sluiting van Filemon verdwijnt een begrip in de Utrechtse uitgaanswereld. De bekende discotheek was dan ook geregeld het toneel van bijzondere herinneringen. Zo ook voor Sevrien Arentsen. ‘Eén keer geweigerd, honderd keer bezocht, één keer mijn huidige echtgenote ontmoet’, tweet hij. 

Arentsen bracht er tijdens zijn studententijd heel wat nachten door. „Ik kwam er zeker wel één of twee keer per maand”, zegt Arentsen. Eén keer werd hem de toegang geweigerd. „Het was zo'n avond waarop we de uitsmijter al voor het feest goed en wel begonnen was, niet meer recht aan konden kijken.”

Jammer

Maar die herinnering verbleekt door de herinnering aan de avond dat Arentsen zijn huidige echtgenote, Karen, ontmoette in Filemon. „Het is jammer dat de club gaat sluiten, want Filemon komt natuurlijk altijd voor in het verhaal dat ik vertel over hoe Karen en ik elkaar hebben ontmoet.” Inmiddels zijn de twee sinds 2009 getrouwd en hebben ze drie kinderen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht