Volledig scherm
Leden van Team Liquid trainen voor wedstrijden van het spel Counter Strike. © ANP

Succesvol Nederlands e-sportsteam krijgt campus in centrum Utrecht

Een van de grootste e-sportsteams ter wereld, Team Liquid, krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe thuisbasis in het centrum van Utrecht. Het team, dat in 2000 in Utrecht werd opgericht, opent dan een eigen campus bij Utrecht Centraal. 

Team Liquid werd opgericht door de Nederlandse Victor Goossens, die nog steeds deel uitmaakt van de leiding. Het team bestaat uit zo'n zeventig spelers, die games zoals League of Legends, Dota 2 en Fortnite Battle Royale op een professioneel niveau spelen. Team Liquid heeft trainingscomplexen in onder andere Los Angeles en São Paulo.

Team Liquid won in 2017 een tweede plek op The International, een jaarlijks gehouden e-sportevenement. Het Nederlandse team ging naar huis met 10,8 miljoen dollar aan prijzengeld. 

Fanzone 

Het team heeft al verschillende trainingsplekken in Utrecht, maar krijgt nu ook een nieuw hoofdkantoor. Het complex zal verblijfsruimtes, kantoren, vergaderzalen en een restaurant krijgen. Ook wordt de campus deels toegankelijk voor publiek. Er komt een fanzone waar merchandise te koop is en fans hun idolen kunnen zien spelen. 

E-sports groeien enorm. Wereldwijd komen tienduizenden mensen op de toernooien af. Ook online kijken miljoenen mensen naar de wedstrijden via livestreams. Er gaat naar schatting ruim 1,3 miljard euro om in de markt van e-sports. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht