Volledig scherm
Dat was het plan van de supermarkt Aldi aan de Appelgaard in Driebergen. © Website Utrechtse Heuvelrug

Supermarkt bereidt schadeclaim voor 'nee' tegen nieuwe locatie Driebergen

Supermarktketen Aldi bereidt een schadeclaim voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor. Het bedrijf heeft een bouwvergunning aangevraagd voor nieuwbouw in het centrum van Driebergen. De gemeente wil geen nieuwbouw op dat stukje grond.

Dat blijkt uit de pagina's gemeentenieuws waarin bouwplannen van inwoners en bedrijven worden aangemeld. Aldi heeft een bouwvergunning aangevraagd voor de Appelgaard in  Driebergen. Inwoners kunnen eventueel protest aantekenen tegen deze plannen. De Utrechtse raad was in juli van dit jaar tegen de verhuizing. Die wil het laatste open stukje in het hart van Driebergen niet weggeven voor een nieuwe supermarkt.

Met het afschieten van de nieuwbouwplannen van de Aldi lijkt een einde te komen aan lang lopende kwestie. Al in 2012 maakte het bedrijf plannen voor een verhuizing, omdat  er te weinig ruimte is voor onder andere het lossen van vrachtwagens. De directie had haar oog laten vallen op een stukje grond aan de Appelgaard, niet ver van de huidige locatie aan de Traaij. 

Schadeclaim

Aldi meent nu dat het college gemaakte afspraken niet nakomt. Het bedrijf dreigt met een schadeclaim en zelfs met een vertrek uit de plaats Driebergen. Aldi wil aan de hand van een niet afgegeven bouwvergunning een juridische procedure starten voor een schadeclaim.

De buurt was een tegenstander van de komst van de Aldi. Omwonenden vreesden voor geluidsoverlast, maar vooral voor meer verkeer. Er werden diverse onderzoeken naar de verkeersdruk uitgevoerd. Buurtbewoner Henk-Jan Hunink noemt de stap van Aldi verrassend.  ,,Er komt geen einde aan'', zegt Hunink, die voortrekker was in het protest tegen de verhuizing. ,,Het lijkt erop dat de projectontwikkelaar iets wil forceren. Maar dat is niet meer dan een vermoeden.''

Advocaat Arthur Vegt wil eerst met de directie van Aldi overleggen voordat hij een reactie wil geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht