Volledig scherm
Een artist impression van Blokhoeve West met aan het water de twaalf koopwoningen. © Lunee Vastgoed

Supermarkt, klimcentrum en 177 huizen in wijk Blokhoeve West in Nieuwegein

Nieuwegein, corporatie Jutphaas Wonen en bouwconsortium Trebbe/Lunee bouwen op de Blokhoeve West 177 woningen, een supermarkt en een klim- en bergsportcentrum onder de naam Hoeverijk.

De betrokken partijen ondertekenden daartoe dinsdagmiddag een overeenkomst. De bedoeling is volgend jaar te gaan bouwen. Tot die tijd moeten de planologische procedures en  de benodigde vergunningaanvragen worden afgehandeld.

In Hoeverijk komen 62 laagbouwwoningen - waarvan 12 twee-onder-een-kappers -, vijftig studio’s en 65 sociale huurappartementen, die laatste in opdracht van Jutphaas Wonen. Nieuwegein stelt nog wel een aantal voorwaarden, onder meer op het gebied van geluid en flora en fauna.

De grond in Blokhoeve West is deels in handen van de gemeente, deels van de bouwcombinatie. Het plan is een nieuwe versie van een initiatief dat op veel weerstand vanuit de omgeving stuitte. Daarin was sprake van veel meer huizen en hoogbouw.

Paar uitdagingen

Justin van Hooijdonk van grote buurman congrescentrum NBC meent dat er nog wel ‘een paar uitdagingen’ in de ontwikkeling zitten ,,Het gaat om de balans tussen wonen en werken,” aldus Van Hooijdonk. Om welke punten het daarbij gaat wil hij nu niet zeggen. ,,Dat gaan we eerst met de ontwikkelaar bespreken. Daar hangt ook vanaf of we bezwaar maken. Wij hebben wel een positieve grondhouding. Iedereen wil dat het gebied ontwikkeld wordt, maar het gaat om de balans.”

De realisatie van Hoeverijk is de invulling van één van de laatste braakliggende stukken grond in Nieuwegein. De 177 huizen zijn een klein deel van de 5000 huizen die Nieuwegein de komende tien jaar wil realiseren. Recent verhoogde de gemeente de ambitie van 3500 naar 5000 woningen. 

Volledig scherm
Een artist impression van Blokhoeve West. © Lunee Vastgoed

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht