Supermarktoorlog in centrum Utrecht: Albert Heijn en Jumbo precies tegelijk open

videoZelden was de oorlog tussen de twee supermarktgiganten van Nederland zo zichtbaar als vandaag in de binnenstad van Utrecht. 

Fotomontage AD.
Volledig scherm
Fotomontage AD. © Erik van 't Woud/Janisdeman

Op precies hetzelfde tijdstip openen zowel Albert Heijn als Jumbo op een steenworp afstand een eigen foodmarket: de blauwe in het souterrain van het voormalig postkantoor aan de Neude, de gele onderin de voormalig V&D bij Hoog Catharijne.

Vers

De twee concurrenten hebben de opening lang voorbereid en houden die nu precies tegelijkertijd om 11.00 uur. De concepten lijken op elkaar, met het accent op vers en gemak. In beide winkels worden maaltijden bereid om mee te nemen en direct op te eten.

De vestiging van Albert Heijn is de eerste winkel die opent in het totaal verbouwde monumentale postkantoor. De komende maanden volgen meer winkels, de bibliotheek en boekhandel Broese.

Jumbo trekt in het souterrain van de voormalig V&D, waarboven de Primark is gevestigd en tot eind vorig jaar Hudson’s Bay. Bij de Jumbo City opent ook een La Place-restaurant. Dat is daarmee terug op de plek waar het vijf jaar geleden verdween, van het dak van het V&D-warenhuis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht