Volledig scherm
Leon de Kogel in actie voor FC Utrecht © pro shots

Supporter FC Utrecht overdonderd door golf van reacties op doneeractie voor Leon de Kogel

FC Utrecht-supporter Carolien van Meel heeft via een doneeractie binnen een paar dagen al duizenden euro's opgehaald voor Leon de Kogel. De oud-FC Utrecht-speler raakte in juni ernstig gewond bij een verkeersongeval. 

De Woerdense Van Meel is compleet verrast door de stortvloed aan positieve reacties. Ruim 300 donaties en bijna 5000 euro zijn al binnen, nadat de trouwe supporter haar actie vrijdagavond pas online zette. ,,Het slaat echt aan. Het zien van Fox en lezen van Voetbal International  over de situatie van Leon de Kogel deed mij echt wat. Toen besloot ik na overleg de doneeractie op te zetten.” 

Een appje van De Kogel zelf heeft ze ook al gehad. ,,Hij zei het verschrikkelijk mooi te vinden wat ik doe en er kippenvel van te krijgen.” Van Meel wil ook graag dat er een benefietwedstrijd. Bovendien komen ook de Utrecht-spelers zelf in actie. Rechtsback Mark van der Maarel veilt zijn schoenen, shirts worden verkocht en tijdens het aanstaande trainingskamp volgen vermoedelijk meer acties.

De in Alphen aan den Rijn geboren De Kogel leeft sinds hij dit jaar een ongeluk kreeg in financiële zorgen. Zijn Spaanse club UE Cornellà  heeft sinds het ongeluk geen salaris meer over gemaakt. Ook de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur uit Malta, die het ongeluk veroorzaakte, reageert niet meer op brieven en telefoontjes.

De Kogel, die tussen 2010 en 2015 onder contract stond bij FC Utrecht, tekende in januari zijn eerste buitenlandse contract. Hij zou voor anderhalf jaar bij UE Carnellà in Spanje gaan voetballen. Maar in plaats daarvan traint hij nu vier dagen in de week in het Militair Revalidatiecentrum in Doorn. Eerder deze maand vertelde hij al kracht voor zijn revalidatie te halen uit zijn zoontjes (4 en 1 jaar oud). ,,Ik doe het voor hen, om weer sterk te worden en later een balletje te kunnen trappen met hen in de tuin. Zij zijn het belangrijkst.”

Actievoerder Van Meel: ,,Elke euro is welkom dacht ik van tevoren. Ik hoop nu nergens meer op. Maar eind januari stopt de actie. Ja, ik verwacht door alle aandacht dat er nog wel wat geld bij gaat komen en hopelijk volgt in januari een benefietwedstrijd, daar gaat de supportersvereniging mee aan de slag.” 

De teller van de actie loopt ondertussen steeds verder op. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht