Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Ruud Voest

Supporters FC Utrecht demonstreren in hartje Amsterdam

Fans van FC Utrecht gaan zondag demonstreren in Amsterdam. Om 10.00 uur gaan ze in het centrum protesteren tegen het besluit van de gemeente Amsterdam om geen 150 kaarten extra te geven voor het duel met Ajax. 

De Utrecht-supporters hadden 500 kaarten gekregen, maar wilden er 150 meer. Daar stak burgemeester Halsema een stokje voor. Daarop besloten de FC-fans helemaal niet naar de Johan Cruijff Arena te gaan. Nadat de demonstratie is afgelopen gaan de Utrechtse supporters terug naar stadion Galgenwaard waar zij vanaf 12.15 uur in het supportershome naar de wedstrijd Ajax - FC Utrecht te kijken. De supportersvereniging FC Utrecht (SVFCU) heeft de demonstratie gemeld bij de Amsterdamse autoriteiten. In Amsterdam wordt een petitie aangeboden. 

Ajax mocht vorig seizoen met 1200 supporters de Galgenwaard in, na verbeteringen in de onderlinge verhoudingen, Utrecht zat met 630 fans in de Arena. Dit jaar zou Utrecht voor de wedstrijd van aankomende zondag om 12.15 uur 500 kaarten krijgen en aanvulling bij uitverkoop.

Dat gebeurde, maar de gemeente Amsterdam wil nu niet meer meewerken aan 100 tot 150 kaarten meer door een gebrek aan beschikbare agenten. Ajax zelf wil wél meewerken en heeft plek voor zelfs maximaal 1600 supporters in het uitvak van de Johan Cruijff Arena.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht