Supporters MVV na rellen niet welkom bij wedstrijd Jong FC Utrecht

VideoSupporters van MVV Maastricht zijn maandag niet welkom in Utrecht bij de wedstrijd Jong FC Utrecht-MVV in Stadion Galgenwaard. Dit hebben beide clubs in samenspraak met de politie, de gemeente en de KNVB besloten.  

Donderdagavond ontstonden na afloop van de KNVB-bekerwedstrijd tussen FC Utrecht en MVV rellen. Dat gebeurde toen MVV-supporters vanuit het uitvak op de vuist gingen met supporters van FC Utrecht. Waarschijnlijk doordat het hek van het uitvak open is gebroken, konden supporters de confrontatie zoeken met elkaar. Stewards en later politie-agenten sloegen de relschoppers weer terug in hun vak.

FC Utrecht en de Utrechtse politie zijn een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden. Bij de schermutselingen in en rondom het gastenvak hebben twee stewards en één beveiliger van FC Utrecht lichte verwondingen opgelopen. Daarvoor zijn en worden ze behandeld. FC Utrecht is onder de indruk van de inzet van stewards, beveiligers en politie. De club bekommert zich over de nazorg van met name de betrokken stewards en de beveiliger, staat in persverklaring waarmee de club zojuist naar buiten kwam.

Vernielingen

Het tumult begon vrij snel na het einde van de wedstrijd. Er werden vernielingen aangericht in het gastenvak door supporters van MVV Maastricht. Uit eerste onderzoek blijkt voorlopig dat een scheidingshek in het gastenvak door MVV-supporters is geforceerd en ongeoorloofd is geopend. Bij het onderzoek van FC Utrecht en politie wordt en is MVV Maastricht nadrukkelijk betrokken.

Alle gemaakte beelden van beveiligingscamera’s zijn inmiddels opgevraagd en beschikbaar gesteld. FC Utrecht bereidt zich voor op aangiftes van geweld naar personen alsmede vernielingen van goederen in en om het gastenvak.

Maandag speelt Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Die wedstrijd wordt, in overleg tussen beide clubs en in afstemming met politie, KNVB en gemeente, zonder supporters van MVV Maastricht gespeeld. Zij zijn, hangende het onderzoek, niet welkom in Stadion Galgenwaard.

Volledig scherm
© Still uit video

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht