Volledig scherm
Boa's hebben vanmiddag op de Voorheuvel in Zeist talloze automobilisten op de bon geslingerd die de onlangs ingestelde afsluiting van de straat negeerden. Een aantal mensen ging met de gemeentelijke handhavers in discussie. © Fotokoning - Aneo Mario Koning

Talloze automobilisten op de bon geslingerd vanwege ‘negeren’ verkeersplan Zeist

Een onbekend aantal automobilisten is vanmiddag op de bon geslingerd in het centrum van Zeist. Ze werden bekeurd voor het negeren van het nieuwe verkeersplan.

Eén van de maatregelen in het plan is de afsluiting van de Voorheuvel. De straat is ter hoogte van De Klinker (voormalig tunneltje bij de Markt) afgesloten voor doorgaand verkeer. De Voorheuvel is nu eigenlijk alleen voor bussen toegankelijk.

Veel automobilisten hebben hier echter geen boodschap aan, zo bleek vanmiddag. Bij een verkeerscontrole ter hoogte van de Zeeman slingerden gemeentelijke handhavers (boa's) talloze ‘foutrijders’ op de bon. 

Dit viel niet bij elke automobilist in goede aarde. Een aantal van hen ging met de boa's in discussie. Mede daardoor ontstond al snel een lange rij auto's die lijdzaam moesten toezien hoe ze in de gemeentelijke fuik reden. 

Sinds de gemeente vorige maand delen van het centrum afsloot voor doorgaand verkeer is het onrustig in Zeist.  Zo protesteerden anderhalve week geleden nog zo'n tweehonderd mensen tegen het omstreden verkeersplan. Ze vinden dat ze nu te ver moeten omrijden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht