Volledig scherm
PREMIUM
Lodewijk (links) en Sebastiaan proberen een vogelhuisje in elkaar te zetten. © Angeliek de Jonge

Tassen van afgedankte treinbekleding? Je vindt ze deze week op Utrecht CS

Blocnotes van treininformatieborden en tassen van afgedankte treinbekleding. In de winkel 'Afval is grondstof' op Utrecht Centraal zijn deze en andere 'geüpcyclede' NS-producten een week lang te koop in een tijdelijke winkel.

Oude voorwerpen van de NS zijn getransformeerd tot nieuwe producten. „Dat heet upcycling”, vertelt Patricia Temme (52). Zij is programmamanager duurzaam ondernemen bij de NS en heeft vandaag de winkel opgezet. „De NS draagt duurzaam ondernemen een warm hart toe. We produceren tonnen per jaar aan afval en zijn druk bezig om dat te verminderen. Dat doen wij door gescheiden afvalbakken en ook door voorwerpen van de NS een nieuw leven te geven.”

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht