Volledig scherm
Het bijzondere gebouwtje op het Westplein is voor 85.000 euro te koop. © redres. erfgoedexpert

Te koop: paviljoen pOp op Westplein

Paviljoen pOp op het Westplein staat te koop. Voor 85.000 euro mag iemand zich de nieuwe eigenaar van het bijzondere gebouwtje noemen. Voor dat geld wordt het gebouwtje ook weer opgebouwd op een nieuwe locatie. 

De stichting Maanzaad is eigenaar van het gebouwtje. Volgens Marij Nielen is er al veel belangstelling voor.

Nielen benadrukt dat alle geplande activiteiten gewoon doorgaan tot juli 2018. ,,De verkoop is nu al gestart vanwege allerlei procedures die in gang gezet moeten worden en vergunningen die moeten worden geregeld.’’

Kunstenaarscollectief

Eind 2013 werd gestart met de bouw van het paviljoen, een ontwerp van de dochter van kunstenaar Nielen. Het kwam op de plek te staan waar ooit de trams reden. het initiatief kwam van het kunstenaarscollectief Maanzaad. Doel van het project was te laten zien dat het Westplein ook een mooie kant heeft. Het centrale thema van het project is verbinden.

Met 60 vrijwilligers is er gewerkt aan de bouw van het paviljoen dat alleen via een noodleiding met het waternet was verbonden. De bouw heeft destijds 120.000 euro gekost. ,,Er zit veel privégeld in. Ook van mij. We hopen daar wel een deel van terug te zien’’, zegt Nielen.

Experimenteergebied

Nielen hoopt dat er een andere onderneming opstaat om op het Westplein iets te doen. Het is van een pioniersgebied naar een experimenteergebied gegaan in die vijf jaar. ,,We willen nu verder met een volgend project,’’ zegt Nielen. ,,We hebben een beeld in voorbereiding dat ergens op het Westplein moet komen. Een kring van zetels met als titel Kroon voor Lombok. In de rugleuning van de stoelen is ruimte gelaten voor kunstwerken die in het paviljoen zijn gemaakt. Dat moet volgend jaar herfst klaar zijn.’’

Volledig scherm
Interieur van paviljoen pOp. © redres. erfgoedexpert

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht