Guus Meeuwis.
Volledig scherm
Guus Meeuwis. © ANP Kippa

Tent moet bezoekers festival Strand droog houden

Blote voeten, zonnebril en zomers wit: Festival Strand aan de Haarrijnse-plas wil het vakantiegevoel nog even vasthouden. Maar bij verwachte temperaturen van rond de 16 graden moet er geïmproviseerd worden.

Hubert van der Vecht van X-sense, de organisator van het tweedaagse festival, zag de weersverwachtingen met de dag naar beneden bijgesteld worden. Afgelopen maandag zijn er daarom belangrijke knopen doorgehakt om het feestje ook echt een feestje te laten blijven.

Als het festival vandaag om 17.00 uur van start gaat, is het nog droog. De temperatuur is met 18 graden nog niet echt koud te noemen. Maar tegen de avond wordt er veel regen verwacht en zal ook de temperatuur verder zakken. Zelfs naar dertien graden rond middernacht. Op zaterdag komt het kwik niet hoger dan zestien graden en wordt er weer veel regen verwacht.

,,Je kunt je nog kleden naar de temperatuur, maar je moet het wel droog houden'', vertelt Van der Vecht. ,,Daarom hebben we een Perfect Sky-tent gehuurd. Zeg maar een enorme parachute die aan een kraan hangt. De tent hangt vrij hoog, dus je wordt niet in je vrije zicht belemmerd op het terrein. Het ding heeft een diameter van 25 meter en is dus beslist niet klein.''

Zo kunnen de bezoekers van de optredens van onder meer de Vengaboys, 2 Unlimited, Paul Elstak, Di-Rect, Guus Meeuwis en Miss Montreal genieten.

Droge voeten

Omdat Van der Vecht wil dat de bezoekers droge voeten houden, is er maar liefst zevenduizend vierkante meter aan vlonders gelegd.

Daarnaast zijn er bij de eettenten extra shelters geplaatst om de bezoekers ook droog te kunnen laten genieten van al het eten.

Al met al volgens Van der Vecht een flinke investering. ,,Wij zijn niet het enige festival dit weekend. Dus we hebben geluk gehad dat we alle spullen konden krijgen die we nodig hadden.''

Festival Strand start vandaag om 17.00 uur, waarbij DJ Berry mag aftrappen. Op het hoofdpodium zijn daarna T-Spoon, Def Rhymz, 2 Unlimited, Paul Elstak en de Vengaboys te zien. Op zaterdag treden Guus Meeuwis en Di-Rect op.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht