Volledig scherm
© Ruud Voest

Teruggehaalde Meulenbroek loodst Kampong naar moeizame zege op buurman SCHC

Philip Meulenbroek was eigenlijk gestopt bij de hockeyers van Kampong. Door personele problemen werd hij weer opgepiept door coach Alexander Cox. Met twee doelpunten nam hij zijn club bij de hand in de gewonnen derby tegen SCHC: 4-3.

Kampong maakte geroutineerd de buurman uit Bilthoven een kopje kleiner, aan de hand van veteraan Philip Meulenbroek. Daar toonde hij zich weer, de invalspits, die vorig jaar een punt zette achter zijn tophockeyloopbaan, maar weer zijn opwachting maakte nu coach Alexander Cox met personele problemen kampte door vier blessuregevallen. Sander de Wijn (hamstring), Floris de Ridder (hersenschudding), Casper Roelofs (hand) en Jasper Luijkx (knie) zijn er nog wel een tijdje uit.

Meulenbroek mag dan wel gestopt zijn, hoewel hij met vrienden in Heren 2 voor zijn plezier tegen een bal slaat, zijn torinstinct is nog altijd ongeëvenaard. Kijk hem zoeken, zie hem loeren, dan weer bij de eerste, dan weer bij de tweede paal. Hij is de killer die meedogenloos omspringt met zijn kansen, een ijskonijn dat Kampong goed kon gebruiken.

Inhaalrace Kampong

Want Kampong stond al vroeg achter, na acht minuten al. Pardoes ramde Luuk van Duren namens degradatiekandidaat SCHC de bal in de verre hoek - bij de eerste de beste doelpoging - en was regerend landskampioen Kampong gedwongen tot een inhaalrace. Lang duurde het niet dus, met dank aan Meulenbroek, dus.

Bij de 1-1 na zeventien minuten was hij het eindstation van een sublieme aanval over meerdere schijven, bij de 2-1 stond hij ook weer op de juiste plek gepositioneerd. Na de 3-1 van Martijn Havenga uit een strafcorner leek het gelopen race, totdat Thijn Knetemann aan de overzijde het kunstje herhaalde met de sleeppush: 3-2.

Kampong liep te prutsen in het derde kwart en riep de gelijkmaker over zich af. Die kwam er dus ook, uit een strafcorner van Thomas Vis. In het vierde kwart voorkwam Derck de Vilder een waar echec van het ploeterende Kampong, door van dichtbij de 4-3 binnen te tikken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht