Volledig scherm
De testrijder van deze Morgan reed vanochtend op de Proostwetering tegen een boom aan. © Peter Bakker

Testrit met auto van 140.000 euro eindigt in drama: auto total loss, bestuurder met spoed naar ziekenhuis

updateTijdens een testrit is vanochtend om 11.30 uur een auto van autohandelaar Louwman Exclusive Cars tegen een boom aan gereden. Dat gebeurde op de Proostwetering in Utrecht. De bestuurder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Het zou gaan om een man die op het moment van een ongeluk een testrit maakte in de Morgan, een auto van ruim 140.000 euro. Autohandelaar Louwman, de enige verkoper van deze auto's in Nederland, laat weten op de hoogte te zijn van het ongeval. ,,Het voornaamste voor ons is nu hoe het met de bestuurder gaat. De auto is op dit moment minder relevant”, zegt directeur Arjen van Beek. 

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. Ook verzoeken ze eventuele getuigen om contact met hen op te nemen. De Proostwetering was enige tijd afgesloten voor onderzoek maar is inmiddels weer open. De auto is weggesleept. 

Zeldzaam

Het zou gaan om een Morgan model six plus, een auto die pas sinds afgelopen december verkrijgbaar is in Nederland. Volgens Wilfried Derksen, lid van de Morgan Sports Car Club,  zijn de auto's van het Engelse automerk bijzondere sportwagens. ,,Het bedrijf maakt al sinds 1909 auto's. De nieuwe auto's zijn onder de motorkap heel modern, maar ze hebben de styling van een oude auto.” De gisteren verongelukte auto had achterwielaandrijving. Er staan in ons land zes exemplaren van dit model geregistreerd.

Derksen schat dat er  zo’n vijf- of zeshonderd Morgans in Nederland rondrijden. Volgens hem is een ongeluk met een Morgan vrij zeldzaam, “want mensen rijden er ook niet zo veel mee”. 

Ongelukken

Het is niet het eerste ongeval met een dure auto de afgelopen tijd. In oktober vorig jaar werd nog een gehuurde Lamborghini in de prak gereden. De sportwagen had een waarde van drie ton en werd verhuurd door verhuurbedrijf Meijers. Die vond de auto terug tegen een verkeersbord, naast een kruispunt in Maasdijk.

En twee dagen geleden ging het mis met een splinternieuwe Audi ter waarde van 2,5 ton. Die raakte te water in Reeuwijk. De bestuurder kon het voertuig veilig verlaten en was niet gewond. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht