The A-Team-acteur 'Face' op Dutch Comic Con nog altijd een womanizer

VideoWerden de acteurs van The A-Team in 1984 nog wild overspoeld door fans, anno 2017 staan de liefhebbers op Dutch Comic Con in de Jaarbeurs keurig in de rij met een vooraf geboekt ticket om met Dirk ‘Face’ Benedict op de foto te mogen.

Als de womanizer Templeton ‘Face’ Peck die hij speelde in de jaren ‘80-hitserie The A-Team, staat Dirk Benedict, inmiddels 72, losjes naast de fans die met hem op de foto willen. Een hand in de zak, een knipoog naar de fotograaf, en tussen de foto’s door even een kijkje in de spiegel of z’n haar nog wel goed zit. Benedict haalt er even een hand doorheen, zodat het weer quasi-nonchalant naar achteren valt.

De tekst loopt door onder de foto

Volledig scherm
Dirk Benedict oftewel womanizer Face. © Shody Careman

Tijdens de fotoshoot op Dutch Comic Con, voor liefhebbers van fantasy, games en cosplay, schudt hij de hand van Johan Noordegraaf (35) maar zijn ogen schieten meteen naar diens T-shirt. Eentje met zijn medespeler B.A. erop. ,,Ik zei ‘sorry ik heb de verkeerde meegenomen’, maar dat maakte hem niks uit,” vertelt Noordegraaf blij na de fotoshoot. ,,In 1984 was de hele crew in Harderwijk waar ik vandaan kom. Maar ja, toen was ik 3.”

De tekst loopt door onder de foto

Volledig scherm
The A -TEAM: Dirk Benedict, Mr. T. en Dwight Schultz © ANP

Keurig in de rij

En hij is niet de enige jongeling die keurig in de rij staat, met vooraf gekochte tickets à 30 euro, om op de foto te gaan met een acteur die zijn hoogtepunt beleefde ver voordat zijn huidige fans uit de luiers waren. Of zelfs maar geboren waren, zoals Nick Kegel (24). ,,Mijn oom heeft mij The A-Team met de paplepel ingegoten,” lacht hij. ,,De serie is nog zó vaak herhaald,” zegt ook Joyce Mulder (26). Zij staat een stuk closer op de foto met de Amerikaan dan haar vriend. ,,Ik was het eerste meisje dat binnenkwam. Hij zei al: tot nu toe zijn het alleen maar jongens,” grinnikt ze.

Quote

Mijn oom heeft mij The A-Team met de paplepel ingegoten

Nick Kegel

Ludiya Elskamp (37) was te laat voor een foto met haar held. Ze kijkt quasi-beschuldigend naar haar metgezel, een enorme Minion. ,,We stonden eerst een uur in de file en toen kreeg hij zoveel aandacht van de kleintjes. Die kan je dan niet laten staan.” Ze gaat nog in de herkansing, bij Sean Maguire, die Robin Hood speelt in de tv-serie Once upon a time. Ze is net als hem uitgedost. ,,Daarvoor zijn we hopelijk niet te laat.”

Dutch Comic Con is nog het hele weekend gaande. Het is druk: zaterdagochtend stond het al vast op de A12 met bezoekers die, al dan niet verkleed, naar de Jaarbeurs gingen. De rij om binnen te komen liep van de beurshal tot ver buiten de Jaarbeurs. 

Volledig scherm
Dutch Comic Con 2017 in de Jaarbeurs Utrecht. © Koen Laureij

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht