Volledig scherm
PREMIUM
Alle gerechten op de kaart bij The Green House worden geduid op lokaliteit, vitaliteit en milieuvriendelijkheid. Toe maar! © Foto Ruud Voest

The Green House: letterlijk een voorproefje van de circulaire stad

de gouden pollepelMet de trekpleisters Jaarbeurs, Kinepolis en Beatrixtheater plus een paar kantoorkolossen is het stationsgebied van Utrecht anno 2019 een proeve van grandeur. Te midden van dit prestigieuze oerwoud groeit en bloeit iets moois.

Groene vingers

Voor wie het zien wil, tenminste. Buiten het zicht van centrumshoppers en -sjokkers, dus aan de andere zijde van Utrecht Centraal, hebben R Creators en Albron een uniek horecaconcept ontwikkeld. Een moderne stadsboerderij, als ik het vrij mag vertalen, waar inmiddels al een jaartje gezaaid, geoogst, bereid en gegeten wordt. Het is letterlijk een voorproefje van de circulaire stad, waar kwartiermakers Rogier Joosten en Ernest van de Voort heel graag het weten van eten etaleren. Let wel: zonder concessies te doen aan smaak, leuk en comfort, want 'gewoon' lekker borrelen of eten kan hier ook. Gelukkig.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht