Volledig scherm
Het Cabaretduo Pinkenbiest zorgt voor een vrolijke ontvangst van de gasten bij de entree © Foto Ruud Voest

Theater Vianen heeft zijn blauwe zaal weer terug

Het nieuwe Theater Vianen is vanmiddag feestelijk geopend. Hiermee heeft Vianen weer een volwaardige podiumvoorziening. De theaterzaal - met de naam Blauwe Zaal - biedt per voorstelling ruimte aan ruim tweehonderd mensen. Het theater is geplaatst boven de hoofdentree van sportcentrum Helsdingen.

Bij de opening waren ruim 150 genodigden aanwezig. Die werden bij de ingang verrast door het cabaretduo Pinkenbiest uit Arnhem. Voor het publiek dat bij de opening aanwezig was, werd een blauwe loper bij de ingang uitgelegd. Die verwees naar de naam van de grote theaterzaal: Blauwe Zaal. Met deze naam lopen in Vianen sport en cultuur naadloos in elkaar over. Veel inwoners en sportende bezoekers van het oude sportcentrum Helsdingen herinneren zich de befaamde Blauwe Zaal daar nog. Nu heeft Vianen zijn ‘Blauwe Zaal’ terug.

Bij het openingsmoment in de zaal was er ook een rol weggelegd voor het cabaretduo. Hier gaven ze op ludieke wijze een inkijk in de totstandkoming van de nieuwe theaterzaal in Vianen. De politiek was destijds verdeeld over de komst van het theater. De programmering wordt vooral ingevuld door stichting Cultuur & Theater Vianen. ,,We hebben een sterk programma de komende tijd’’, zegt projectleider Vincent Snelders van Theater Vianen. ,,We werkten keihard aan een mooi nieuw theater. Ons theaterseizoen biedt zo’n twintig voorstellingen. Later in het seizoen komen namen als The Voice-ster Sjors van der Panne, Eddy Zoey, Angela Groothuizen en Guido Weijers naar Vianen.’’

De opening was vandaag besloten, maar voor het publiek is zaterdagavond het moment om voor het eerst kennis te maken met het nieuwe theater in Vianen. Dan treedt cabaretière Danielle Schel met een avondvullend programma op. Dinsdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur is er een Open Dag. Theater Vianen zorgt ervoor dat er met beeld en geluid een goede indruk gegeven wordt hoe de zaal gebruikt kan worden voor geïnteresseerden. 

  1. Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    De maat is vol voor veel Zeistenaren als het gaat om de verkeerschaos in het centrum. Ze demonstreren zaterdag. Ze lopen een tocht door Zeist, die begint bij De Klinker. Ook zal er op een later moment een petitie worden aangeboden aan de gemeente. Aanleiding voor de demonstraties zijn de vele files en omleidingen In het centrum. Een aantal straten zijn afgesloten voor autoverkeer en op meerdere plekken is de rijrichting omgedraaid, waardoor er chaos ontstaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht