Mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug wordt niet verboden, maar de parkeerterreinen bij de bosgebieden zijn afgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug wordt niet verboden, maar de parkeerterreinen bij de bosgebieden zijn afgesloten. © Caspar Huurdeman

Thuis blijven? Utrechters stappen tóch op de fiets om een frisse neus te halen

Naast zoveel mogelijk thuis blijven, ondanks het mooie weer, lijken veel Utrechters in stad en regio deze zaterdag vooral op de fiets te zijn geklommen om een frisse neus te halen of de broodnodige lichaamsbeweging te krijgen.

Niet alleen geoefende toerfietsers gingen in groten getale de paden op, ook veel stellen en gezinnen met kinderen stapten op de fiets om even de zinnen te verzetten. Volop aanwezig in het straatbeeld waren vandaag ook skeeleraar en daarnaast uiteraard wandelaars die meestal met zijn tweetjes de benen strekten.

  1. Fabriek voor kippenvaccins stelt Biltse politiek voor dilemma: kiest ze voor financiële belangen of voor bewoners?
    PREMIUM

    Fabriek voor kippenvac­cins stelt Biltse politiek voor dilemma: kiest ze voor financiële belangen of voor bewoners?

    De fabriek MSD Animal Health, die al tientallen jaren kippenvaccins produceert en maar doorgroeit, zet de verhoudingen in De Bilt op scherp. Het bedrijf wil uitbreiden, maar omwonenden en een meerderheid in de raad willen dat MSD niet uitbreidt, of zelfs verhuist. Maar burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt roept de raad op voorzichtig te zijn. Er spelen grote financiële belangen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht