Volledig scherm
© BSR Agency

Tiende nederlaag op een rij voor Jong FC Utrecht

Jong FC Utrecht is er vanavond opnieuw niet in geslaagd om de eerste punten van 2019 te behalen. Op sportpark Zoudenbalch verloor de ploeg van Robin Pronk met 3-1 van FC Eindhoven.

Het was alweer de tiende nederlaag op een rij voor de Utrechters, die naar de laatste plaats in de Jupiler League zakten, doordat Helmond Sport gelijk speelde tegen Go Ahead Eagles. De eerste kans was voor de bezoekers maar doelman Thijmen Nijhuis redde fraai op een kopbal van Elisha Sam. In de 20e minuut was het wel raak. Van een meter of dertig plofte het schot van Samy Bourard in de bovenhoek achter Nijhuis. Kort voor rust bracht Constantin Albu Jong FC Utrecht op gelijke hoogte, maar nog voor de pauze nam Eindhoven opnieuw een voorsprong. Branco van den Boomen benutte een strafschop na hands van Mark Pabai.

Een kwartier na rust werd het 1-3 door het tweede doelpunt van Bourard. Ondanks kansen voor Jonas Arweiler wist Jong FC Utrecht niet meer te scoren, waardoor de zege op FC Dordrecht, op 14 december, voorlopig het laatste wapenfeit blijft voor de talenten van FC Utrecht, die na tien nederlagen op een rij snakken naar een succes.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht