Trekkers langs de oprit richting Utrecht.
Volledig scherm
Trekkers langs de oprit richting Utrecht. © 112mediautrecht

Tientallen boeren protesteren langs de A2 richting Utrecht

Tientallen boeren hebben zich langs de A2 verzameld voor een nieuw protest tegen de stikstofmaatregelen die de landbouw en veehouderij boven het hoofd hangen. Dit keer blijven de trekkers naast de weg staan, om andere weggebruikers zo min mogelijk te hinderen.

Naast de oprit richting Utrecht staan bij Breukelen rond de 25 voertuigen geparkeerd. Een aantal trekkers is gedecoreerd met spandoeken en Nederlandse vlaggen, ondersteboven opgehangen. Weggebruikers uitten hun steun door te toeteren naar de boeren. Ook bij afrit Everdingen staan trekkers op en rond het viaduct en de afslag naar Utrecht.

‘Op scherp’

Aanleiding van het ‘snelwegprotest’ is een gesprek tussen dertien boerenorganisaties, verenigd in het Landbouw Collectief en minister Schouten van Landbouw. Dit overleg vindt vanmiddag plaats. ,,We willen de onderhandelingen over de aanpak van de stikstofcrisis steunen en tegelijkertijd een waarschuwing afgeven. Het is alweer een paar weken geleden dat iedereen ons in actieverband heeft gezien, maar het vuur is zeker niet gedoofd. Dat zullen we vandaag laten zien, we staan nog steeds op scherp. Honderden leden door heel Nederland hebben zich aangemeld’’, aldus Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force, initiatiefnemer van de actie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht