Volledig scherm
© ANP XTRA

Tientallen meldingen van stormoverlast in met name Vleuten, kerstmarkt Wijk bij Duurstede afgelast

updateDe brandweer heeft vandaag tientallen meldingen van stormoverlast gehad. Met name in Vleuten was de overlast groot, maar ook uit Utrecht, Maarssen en Bilthoven kwamen meldingen. Zondagochtend werd besloten de kerstmarkt in Wijk bij Duurstede om veiligheidsredenen af te gelasten.

In Vleuten raasde de storm het hevigst en had de brandweer de handen vol aan omgewaaide bomen, afgebroken takken en loshangende zonnepanelen. 

,,Met name uit Vleuten kwamen tientallen meldingen binnen”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). ,,Ook uit Utrecht, Maarssen en Bilthoven, maar in Vleuten was het echt druk. Het gebeurt vaker dat het in sommige plaatsen meer schade dan elders. Het zijn de grillen van van de natuur. Het waren vooral bomen en takken.”

Vanwege de wind werd de kerstmarkt in Leersum eerder al afgelast. Zondagochtend werd besloten dit ook te doen met de kerstmarkt in de binnenstad van Wijk bij Duurstede. „Vanwege de te verwachten harde wind zou het op straat te gevaarlijk kunnen zijn voor het winkelend publiek”, schrijft de politie daar op hun Facebookpagina. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht