Everton dos Silva Santos
Volledig scherm
PREMIUM
Everton dos Silva Santos © Ruud Voest

Tientallen positieve reacties voor Utrechtse scheidsrechter na stilleggen voetbalwedstrijd om opmerking over roetveegpiet

Scheidsrechter Mark Ouendag heeft er zondagnacht slecht van geslapen. De 27-jarige voetbalarbiter uit Utrecht begrijpt nog steeds niet dat een toeschouwer racistische opmerkingen maakte tegen een speler van het Utrechtse Sporting’70. Ouendag legde het duel direct stil en stapte onthutst van het veld. 

Ouendag werd de afgelopen uren bedolven onder de reacties, nadat hij zondagmiddag de voetbalwedstrijd tussen Eldenia en Sporting’70 in Arnhem vanwege racistische opmerkingen had stilgelegd. Het Twitteraccount en de mailbox van de arbiter stroomden vol met alleen maar positieve steunbetuigingen. 

,,Tientallen reacties”, zegt Ouendag, in de trein op weg naar een interview voor Radio 1. ,,En bijna allemaal stonden ze achter mijn beslissing om te stoppen. Dit moet je blijven doen, vonden ze. Ook de KNVB reageerde positief. De bond vroeg of ik er mee zat. Ik heb er erg slecht van geslapen, omdat het gek is om mee te maken. Iemand pijn doen – in de essentie om wie hij is – vind ik wel heel heftig. Alle aandacht helpt mij om dit te verwerken en zaterdag sta ik weer op het veld.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht