Volledig scherm
Vince. © Youtube

Timelapse: vader filmt zoon Vince 14 jaar lang

VideoDe Utrechtse Frans Hofmeester heeft een update van de timelapse van zijn zoon Vince online gezet. Nu zijn versnelde beelden van de eerste veertien jaar van de jongen te zien. In vier minuten tijd zie je de kleine baby opgroeien tot een knappe tiener. 

Hofmeester begon in oktober 1999, toen zijn oudste dochter Lotte het levenslicht zag, haar te filmen. ,,Nu ze in de puberteit komt, is de tijd rijp om dit stukje visuele geschiedenis te delen met de wereld. Ze groeide en veranderde zo snel dat ik blij ben dat ik dit heb gedaan. Zo kan ik me haar jonge gezichtje af en toe voor de geest halen", vertelde de trotse vader een aantal jaar geleden tegen deze krant.

Hofmeester postte in 2012 voor het eerst een timelapse van zijn dochter Lotte op YouTube. Ze was toen twaalf jaar. Het filmpje is miljoenen keren bekeken. Een update met haar dertiende levensjaar leverde opnieuw miljoenen views. Toen zijn dochter twee jaar geleden veertien jaar oud werd, is het filmpje opnieuw viraal gegaan.

Frans heeft precies hetzelfde videoproject ook uitgevoerd bij zijn zoon Vince, die drie jaar jonger is dan Lotte. Omdat Vince eind november jarig is, werd het weer tijd voor het plaatsen van een nieuwe video met timelapse. Toen Vince negen werd maakte Hofmeester ook al een video van zijn zoon en zette deze online. Ook op zijn elfde verjaardag is een timelapse op het internet te vinden waarin te zien is hoe hij opgroeit. Deze video is 1.5 miljoen keer bekeken. 

Voor zover bekend bestaan er geen vergelijkbare projecten waarbij het 'object' zo consequent elke week werd vastgelegd gedurende 16 jaar. Hofmeester en zijn kinderen waren de afgelopen jaren dan ook regelmatig te gast bij talkshows op televisie over de hele wereld.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht