De Tina Turner Musical
Volledig scherm
De Tina Turner Musical © Manuel Harlan

Tina Turner zondag niet aanwezig in Utrecht bij première van musical over haar leven

Beatrix TheaterHet is niet bekend gemaakt of de nakende storm de 80-jarige Tina Turner thuis houdt, of dat haar gezondheid de komst naar Nederland in de weg staat. Feit is dat de Zwitserse er niet bij zal zijn tijdens de première van TINA, de Tina Turner Musical, zondag in het Beatrix Theater.

Caroline Broeder van producent Stage Entertainment vindt het jammer dat Turner niet komt, maar is niet heel teleurgesteld. ,,We hebben steeds al aangegeven dat haar komst onzeker was. Het is toch een dame op leeftijd en het is waarschijnlijk een te grote onderneming voor haar op dit moment.’’

Broeders hoopt dat de Queen of Rock gauw een andere keer komt kijken. ,,Zondag aanstaande draait het om de première. Dan gaan we een super show neerzetten, zodat het applaus tot in Zwitserland te horen zal zijn.’’

Anna-Mae Bullock

Quote

Het is toch een dame op leeftijd en het is waarschijn­lijk een te grote onderne­ming voor haar op dit moment

De musical TINA, met in de hoofdrol Nyassa Alberta, vertelt het levensverhaal van de uit Nutbush in Tennessee afkomstige Anna-Mae Bullock, alias Tina Turner. Ze verkocht 180 miljoen platen, won elf Grammy Awards en vestigde in 1988 een wereldrecord met haar liveconcert voor 188.000 toeschouwers in Rio de Janeiro.

Het is jammer dat Turner er niet bij is, maar haar grootste hits zoals Simply the Best, What’s Love Got To Do With It, Private Dancer en We Don’t Need Another Hero zullen zondag desondanks zeker te horen zijn.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht