Volledig scherm
De flat achter het voormalige postkantoor op de Neude krijgt geen Italiaans restaurant. © AD

Toch geen restaurant in Neudeflat na protesten

Restaurantketen Vapiano ziet af van haar voornemen een filiaal te openen in de Neudeflat. Nadat horeca uit de directe omgeving bezwaar maakte tegen de komst van het fastfoodrestaurant, besloot het bedrijf de aanvraag voor de vergunning in te trekken voor de Neudeflat.

De gemeente Utrecht heeft de bezwaarmakers van de komst van Vapiano in de Neudeflat hiervan op de hoogte gesteld. Erik Derksen, voorzitter van de Utrechtse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, is blij met dit besluit. ,,Vapiano is van harte welkom in Utrecht, maar niet in de Neudeflat.''

Harde afspraken
De horeca heeft volgens Derksen samen met de gemeente harde afspraken gemaakt over de vestiging van nieuwe horeca in de binnenstad. ,,Die afspraken staan zwart-op-wit in het horeca-ontwikkelingskader van de gemeente Utrecht. Daarom waren we onaangenaam verrast dat de gemeente de weg dreigde vrij te maken voor Vapiano.''

Alleen als zich een ondernemer meldt met een exclusief, onderscheidend horecaconcept, dan mag de gemeente afwijken van het kader en horeca toestaan in de Neudeflat. Vapiano was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Appartementen
In de Neudeflat, die leegstaat sinds de ambtenaren in oktober verhuisden naar het nieuwe stadskantoor aan de westkant van het Centraal Station, komen dit jaar 88 startersappartementen. Die worden gebouwd op de tweede tot en met de zestiende verdieping. Wat er gebeurt op de eerste twee etages is, nu Vapiano niet doorgaat, nog niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht