Volledig scherm
Geinbeat ging vanmiddag rustig van start en duurt nog tot 23.00 uur. © Koen Laureij

Tóch weer Geinbeat in Nieuwegein, nu met warm weer

Met heet weer - en terug met de voeten in het gras - begon vandaag voor de 24ste keer het gratis popfestival Geinbeat in Nieuwegein. De organisatie bereidde zich voor op het hete weer met twee, grote watertappunten die direct op het waternet zijn aangesloten. Het festival vindt voor het eerst op het evenemententerrein aan de Galecopperzoom plaats.

Bijna ging Geinbeat dit jaar niet door. De organisatie kampte met behoorlijk financieel tekort met een teruglopend aantal sponsoren. Een benefiet om Geinbeat door te laten gaan was nodig voor extra financiële middelen en nieuwe aanwas van sponsors. Ook de gemeente Nieuwegein sprong bij. Dat gaf voldoende dekking om het festival door te laten gaan. Een belangrijke wens was terug te keren naar een plek met gras. De afgelopen jaren vond Geinbeat plaats op het Stadsplein bij winkelcentrum Cityplaza, daarvoor was Geinbeat standaard in Park Oudegein.

Het festival moest vorig jaar vanwege hevige regenval afgelast worden. Hierdoor viel het optreden van de winnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein 2017 in het water. Dit jaar mag de formatie Searching For Relief terugkomen op het festival. Ze blazen met hun post hardcore/punk rock sound te publiek weg. De winnaar van de kleine prijs van dit jaar is er ook bij. Verder zijn er optredens van de band Nachtschade, Counter Jib, TWINS en Ziggy Splynt. Ook dit jaar nieuw is de samenwerking tussen Geinbeat en het NIeuwegeinse maandelijkse, reizende muziekcircus AkoestiCafé. Hiervoor is een speciale tent opgezet met veelal akoestische muziekbandjes en formaties, zoals Florian Wolff of Van Hemel en Hel. De optredens van het AkoestiCafé zijn er op het moment dat er een bandwissel is op het podium bij Geinbeat.

Het evenement duurt nog tot 23.00 uur vanavond. 

De regio ten zuiden van Utrecht heeft meerdere festival dit weekend. Vlak aan het water van De Lek op recreatieterrein Middelwaard in Vianen vindt het funk-dance festival By The Greek plaats. Er worden 15.000 mensen verwacht. Ook hier heeft de organisatie maatregelen genomen om het publiek aan genoeg drinkwater te helpen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht