Volledig scherm
Kerstbomen inzamelen © Gemeente Stichtse Vecht

Toch weer kerstbomeninzameling met kinderloterij in Stichtse Vecht

De kerstbomeninzameling in Stichtse Vecht gaat nog minimaal één keer op de vertrouwde wijze door. Volgend jaar wil de gemeente dat vrijwilligers gaan helpen.

Het gemeentebestuur besloot vorig jaar om met de traditie te stoppen. Al tientallen jaren zamelen kinderen kerstbomen in en ontvangen daarvoor loten waarmee ze prijzen kunnen winnen. Stichtse Vecht wilde stoppen met de organisatie vanwege teruglopende interesse onder kinderen en een nieuwe huis-aan-huis-inzameling.

Na protest werd het besluit teruggedraaid. Nu is bekend geworden dat de loterij ook dit jaar doorgaat. ,,Dit betekent dat de kerstbomeninzameling op de vaste inzamelplekken in stand blijft en er loten worden uitgedeeld aan kinderen die kerstbomen inleveren’’, schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. 

Volgend jaar zijn er vrijwilligers nodig om de traditie voor te zetten. Het bemensen van de inzamelplekken is geen taak van de overheid en moet door de samenleving zelf worden opgepakt, vindt het college. Daarover gaat de gaat de gemeente in gesprek met wijkcommissies, dorpsraden en maatschappelijke organisaties.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht