Volledig scherm
De marinierskazerne in Doorn. © ANP

Toekomstplannen marinierskazerne Doorn voorlopig de ijskast in

Wie graag een woning zou willen op de plek van de huidige marinierskazerne in Doorn moet nog even geduld hebben. De toekomstplannen voor het terrein gaan voorlopig de ijskast in.

Dat hebben de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de provincie Utrecht bekend gemaakt. De gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug stemde begin maart in met het plan om het huidige kazerneterrein en het omliggende gebied in Doorn te ontwikkelen tot een woonwijk met onder meer twee scholen en sportterreinen. 

Nu de verhuizing van de mariniers richting de beoogde nieuwe plek in Vlissingen onzeker is, gaan ook de nieuwbouwplannen voor Doorn voorlopig de ijskast in. Pas als de aanbesteding voor een nieuwe kazerne in Zeeland weer wordt opgestart, gaan ze ook in Doorn weer verder met de plannen. De gemeente en provincie willen nu eerst nog een gesprek met staatssecretaris Barbara Visser (VVD, defensie) om hun ‘belangen’ toe lichten

Gepasseerd station
Overigens liet de staatssecretaris vorige week weten dat de mariniers sowieso niet in hun oude vertrouwde kazerne in Doorn kunnen blijven. Visser beschouwt Doorn als een, reeds in 2012, gepasseerd station. 

Een definitieve beslissing is pas mogelijk als alle kosten bekend zijn. Dat is op zijn vroegst medio volgend jaar.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht