Verschuif in onderstaande foto het witte balkje naar links of naar rechts (< >) om de oude en nieuwe situatie te zien

Toen en Nu: Het Moreelsepark

Het Moreelsepark heet deze straat. Moreelsehondenpoepveld zal je bedoelen, alleen kun je een toegangsweg naar het grootste station van Nederland moeilijk zo noemen.

Je zou ook kunnen zeggen: je laat een zo belangrijke toegangsweg er niet zo uitzien. Op de tekening van Maarten Kemper uit 1964 was het al geen dolle boel. Het zag er toen al uit of het moe en der dagen zat was. Een straat met een voltooid leven. Links zien we het HGB1, het eerste Hoofdgebouw van de NS. Dat staat er nu nog steeds, bijna ter geruststelling: Hoog Catharijne houdt toch nog ergens op. En dat is hier. Het gebouw Overborch, zo heet de opvolger, heeft het na 40 jaar ook helemaal gezien. Er zijn wel plannen met dit rijtje. Een plint met winkels, jawel. En de bovenkant wordt ‘opgeknapt’.

Wanneer? Ooit. In 2019 of 2020. Als ze om de hoek met het tramstation zo’n beetje klaar zijn. U weet wel, dat station van waaruit je straks waarschijnlijk niet zomaar de stad in mag lopen. Maar als het zo blijft, dan wil helemaal niemand daar straks nog lopen.

Volledig scherm
Ennu Moreelse Park © Maarten Kemper
Volledig scherm
© AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

'The Mall' is overbodig in het logo van Hoog Catharijne

'The Mall' is overbodig in het logo van Hoog Catharijne

  • Ja (83%)
  • Nee (17%)
1286 stemmen