Volledig scherm
Een Turkse bruiloft in Vlaardingen die gepaard gaat met vuurwerk en veel getoeter. © MediaTV

Toeterende bruiloftsgasten op de bon geslingerd: ‘Ze blokkeerden de weg en reden over de stoep’

De politie heeft zaterdagmiddag enkele bruiloftsgasten in Nieuwegein bekeurd omdat zij de verkeersveiligheid in gevaar brachten. 

De Turkse trouwstoet trok de aandacht omdat er luid werd getoeterd, de bestuurders met hun wagens een weg blokkeerden en andere weggebruikers in gevaar brachten. Dat gebeurde tussen de plek waar de auto’s wegreden (Klaroenlaan in de Utrechtse wijk Hoograven) tot aan de de Ravensewetering in Nieuwegein. 

Volgens een ooggetuige werd er één aanhouding verricht, maar dat heeft de politie niet bevestigd. Een andere getuige zegt: ,,Ik zag diverse politieauto's, motoren en een busje rondrijden. Tussen de Gamma en de Karwei zeg maar. In de lucht hing een heli. Ik heb van één bestuurder gezien dat hij werd bekeurd. Dat gebeurde ter hoogte van de Karwei.”

Volgens de politiewoordvoerder reden de auto’s over de stoep en werd er zelfs bijna iemand aangereden. ,,Ook blokkeerden ze de wegen en hingen ze uit het raam van de auto. Dat kan écht niet!”

‘Harde aanpak’

De Turkse trouwstoeten, die gepaard gaan met veel getoeter, halen de laatste maanden steeds vaker het nieuws. In Utrecht haalde de politie rond kerst nog een trouwstoet van de weg die lak had aan de verkeersregels. Voormalig verkeersofficier Koos Spee pleitte destijds voor een harde aanpak van dergelijke trouwcolonnes. 

Ook Yucel Aydemir, voorzitter van de Turkse ULU Moskee in Utrecht, keurde het getoeter en gefeest op wegen af. ,,Bij een bruiloftsfeest hoort geen overlast voor anderen. Dit gedrag keuren we af en we zeggen ook tegen mensen: doe dat niet.’’ Volgens hem is het getoeter bedoeld om verbondenheid, eenheid en vreugde te tonen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht