Tractoren vertrokken naar Den Haag, verkeer rond Utrecht langzaam weer op gang

videoDe files rond Utrecht zijn halverwege de ochtend opgelost. Nadat de meeste protesterende boeren met hun tractoren richting Den Haag vertrokken waren, speelden nog enkele ongevallen het wegverkeer parten. 

Met name op de A12 bij De Meern stonden in de richting Arnhem nog geruime tijd veel auto's vast, als gevolg van een ongeval bij knooppunt Oudenrijn. Daar wordt ook aan de weg gewerkt bij de even verderop gelegen Galecopperbrug.

Vanochtend vroeg liep het verkeer rond Utrecht al vroeg volkomen vast door boeren die met hun tractoren over de snelweg naar Den Haag reden. Op het hoogtepunt stond de A2 van 's Hertogenbosch tot Utrecht bijna helemaal stil. Ook op de A28 vanuit Amersfoort naar Utrecht liep het vast. Daar reden honderden tractoren vanuit het oosten en Noorden van Nederland naar het westen. Ook bij Breukelen was een kilometers lange tractorenfile op de A2 zichtbaar.

Vanochtend vroeg al passeerden groepen tractoren op de A12 bij Harmelen, gevolgd door de politie. Agenten grepen niet in, maar zorgden er vooral voor dat geen gevaarlijke situaties konden ontstaan door inhalende automobilisten.

Als gevolg van de tractorenfiles op de A2, liep het verkeer ook op de A27 vast door de vele automobilisten die de file wilden ontwijken.

Volledig scherm
Protesterende boeren met hun tractoren op de A12 bij Woerden onderweg naar Den Haag © Koen Laureij

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht